Strada Colonel Ion Buzoianu, nr 52
Telefon: 0726614610

Implantologie

Implantologie

 

Implantologia este o ramură a stomatologiei ce rezolvă problemele de edentație (lipsa dinților) cu ajutorul implanturilor dentare.

 

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan sau zirconiu, materiale biocompatibile, foarte rezistente. Are forma unui ’’șurub’’ care înlocuiește rădăcina dintelui și se integrează perfect în osul maxilar sau mandibular. După 4-6 luni se descoperă implantul se insereaza bontul protetic și se realizează lucrarea dentară.

Implantul are două segmente – unul intraosos (implantul) și unul supraosos, numit bont protetic.

 

 

Baza pentru implanturile dentare moderne este un proces numit osteointegrare, prin care materialele din care este făcut implantul fuzionează perfect cu osul, permiţând astfel adăugarea și stabilitatea lucrării protetice pe acest suport.

 

Procedurile generale pentru o lucrare de implantologie dentară:

 

Inserarea implantului – se realizează fie imediat, post-extracţie, sau după o perioadă mai îndelungată de timp, în funcţie de starea de sănătate a osului. Este urmată de o perioadă de vindecare și integrare a implantului (integrarea acestuia în masa osoasă), perioadă care variază între 4 și 6 luni.

Inserarea bontului protetic – odată cu determinarea osteointegrării implantului, medicul plasează un bont protetic, bont care servește ca suport exterior gingiei pentru susţinerea lucrării protetice. În condiţii ideale, perioada de vindecare a gingiei este de aproximativ o săptămână.

Adăugarea coroanei/ lucrării protetice.

 

Pentru a putea implanta unul sau mai multe implanturi trebuie sa avem os maxilar suficient de gros. In cazul in care nu exista destul os, acesta trebuie augmentat cu un os liofilizat special si acoperit cu o membrana de reconstructie osoasa.

La maxilarul superior, in partea posterioara, osul este subtiat de existenta sinusurilor maxilare. La acest nivel trebuie executate ridicari ale membranei sinusale si umplerea zonelor respective cu os si membrane (operatie numita lifting sinusal).

In aceasta situatie, plasarea implanturilor se poate executa doar ulterior acestor operatii conexe.

 

Pentru a avea succes, trebuie indeplinite urmatoarele conditii si de catre pacient:

 

=> Stare generala de sanatate buna; fara boli cronice grave (diabet, osteoporoza, chimioterapie, alcoolici sau toxicomani, boli de sange sau cardiopatii grave).

=> Nefumator sau fumator moderat.

=> Igiena bucala desavarsita.

=> Consult medical anual, care include igienizare profilactica.

Programul nostru

Luni - Vineri
9.00 - 18.00
Sambata
INCHIS
Duminica
INCHIS